Mobi Promo – Različiti formati mobilnih oglasa i modeli cijena

Internet industrija oglašavanja je eksplodirala. Težak i pomalo kompliciran model određivanja cijena neizbježno dolazi s njim. CPC i CPM su najčešći među modelima određivanja cijena, jer su najduži.
Međutim, oglašivači sada mogu izračunati cijene na druge načine. Modeli određivanja cijena važni su za proračunsku strategiju oglašivača, pa vrijedi odvojiti vrijeme za pregled različitih opcija prije nego što zaronite u svijet internetskog oglašavanja.

Formati mobilnih oglasa
Sticky Banner 320×50 px, pozicioniran na dnu korisnikovog ekrana.
Formati koje prihvata platforma su: JPG/PNG/GIF/HTML5
Pop Up Banner 300×300 px, pozicioniran na sredinu korisnikovog ekrana.
Formati koje prihvata platforma su: JPG/PNG/GIF/HTML5
Interstitial banner 320×480 px,  banner preko cijelog ekrana.
Formati koje prihvata platforma su: JPG/PNG/GIF/HTML5

Modeli cijena
Cijena po kliku (CPC), model je internetskog oglašavanja koji se koristi za usmjeravanje prometa na web stranice, u kojem oglašivač plaća izdavaču ili mreži web stranica kada se klikne na oglas.
Troškovi CPM, koji se nazivaju i troškovi na hiljadu, obično su mjerenje u oglašavanju. To je trošak koji oglašivač plaća za hiljadu pregleda oglasa.
Cijena po telefonskom pozivu (CPCall) je digitalni model oglašavanja cijene po potencijalnom kupcu sličan CPC-u. CPCall može biti posebno učinkovit za mrežne prodavače koji traže veći direktan kontakt sa svojom bazom kupaca.