Прашања и одговори

Како да станам партнер Издавач?

 1. Регистрирај се бесплатно. Додади го твојот веб-сајт во мрежата на партнери.
 2. Започни да заработуваш. Твојот веб-сајт веданш ќе биде одобрен.
 3. Едноставно преземи код од Моби Промо и постави го во твојот веб-сајт.

Од каде се презема кодот?

Кодот на Моби Промо преземи го на табот “Media“, потоа избери го соответниот веб-сајт и притиснете на копчето “Get code“. Преземи го кодот и постави го во твојот веб-сајт, според упатството.

Слободно контактирај со тимот за поддршка на Моби Промо за дополнителна асистенција.

Дали постои можност за менаџирање на рекламните кампањи на мојот веб-сајт?

Да. Како Издавач можеш да избереш дали рекламната кампања да се прикажува на твојот веб-сајт.

Како да повлечам средства?

Најави се на Моби Промо. Кликни ја Withdraw ИКОНАТА, избери сума на средства која сакаш да ја повлечеш (во Поени или Евра). Прикачи фактура за соодветната сума и кликни NEXT за да потврдиш.

Имаш веб-сајт?

Заработи од твојот мобилен интернет сообраќај. Регистрирај се бесплатно и започни да заработуваш. Следи го твојот мобилен веб-сајт интернет сообраќај и заработувачката во реално време.
Регистрација

Како да станам Огласувач?

 1. Ребистрирај се бесплатно.
 2. Креирај ја твојата рекламна кампања.
 3. Додади средства (буџет).
 4. Лансирај рекламна кампања.

Како да додадам средства (буџет) за рекламна кампања?

Со цел да додадеш средства на твојата сметка, следете ги овие чекори:
Најави се на Моби Промо, во десниот горен агол се наоѓа копчето Advertiser Balance: Add Funds.
Во полето Износ, внеси го износот (во Поени или Евра) кој сакаш да го додадеш и кликни на копчето Create Invoice.
Забелешка: Минималниот износ што може да биде додаден е 1000 поени или 100 Евра.

Придобивки од Моби Промо?

 1. Креирај ефективни, професионални и ласерски таргетирани мобилни рекламни кампањи со неколку к,ликови.
 2. Пристап до премиум публика преку нашите премиум партнерски веб-сајтови. Нашите партнери овозможуваат пристап до реален мобилен интернет сообраќај.
 3. Следи ги перформансите на твојата рекламна кампања во реално време. Следи број на прикажувања, број на кликови, CTR, фрекфенција и буџет.

Како до специфична публика преку Моби Промо?

 1. Таргетирање според категорија на партнерски веб-сајт.
 2. Таргетирање според оперативен систем (Android или IOS или двата).
 3. Таргетирање според земја на потекло на веб-сајтот, земја на потекло на публиката, ISP (Internet Service Provider) итн.

Кои формати на реклами ги поддржува Моби Промо?

 1. Sticky Banner 320×50 px, Формат: JPG/PNG/GIF/HTML5
 2. Pop Up Banner 300×300 px, Формат: JPG/PNG/GIF/HTML5
 3. Interstitial banner 320×480 px, full screen. Формат: JPG/PNG/GIF/HTML5
 4. Video banner – YouTube видео линк

Методи на плаќање поддржани од Моби Промо?

 1. CPC – Cost per click, е модел за рекламирање преку Интернет што се користи за генерирање сообраќај, во кој Огласувачот плаќа на издавач или мрежа на веб-страници само кога ќе се кликне на рекламата.
 2. CPM – Cost per mille, цена што Огласувачот ја плаќа за илјада прегледи на рекламата.
 3. CPCall Cost Per Phone Call е дигитален модел на рекламирање сличен на CPC. CPCall е особено ефективен за Огласувачи кои имаат потреба од директен телефонски контакт со потенцијалните клиенти.

Моби Промо, најдобар интернет сообраќај.

Регистрација

Огласувач како Дигитална Маркетинг Агенција?

 1. Регистрирај се бесплатно
 2. Додади ги твоите клиенти
 3. Креирај мобилна рекламна кампања
 4. Додај средства (буџет)
 5. Започни мобилна рекламна кампања!

Придобивки од Огласувач како Дигитална Маркетинг Агенција?

Моби Промо може експоненцијално да ги зголеми промотивните кампањи на твоите клиенти и да ти помогне да изградиш моќен систем за управување со сите клиенти од едно место.

Кои се придобивките од Моби Промо?

 1. Креирај ефективни, професионални и ласерски насочени мобилни рекламни кампањи со неколку кликања.
 2. Пристапи до премиум публика преку партнерските веб-страници. Нашите издавачи обезбедуваат позитивно корисничко опкружување и обезбедуваат реален мобилен сообраќај.
 3. Следи ги перформансите на рекламните кампањи во реално време.

Моби Промо, најдобар интернет сообраќај.

Регистрација

Стани овластен партнер на Моби Промо

За нашите услуги, бараме нови меѓународни партнери кои ќе ни помогнат да понудиме понатамошни услуги за рекламирање на мобилните уреди.

Зошто да се приклучиш на Партнерската мрежа на Моби Промо?

 • зголемена, меѓународна база на клиенти
  Обезбеди услуги за дигитално мобилно рекламирање преку едноставна (клуч-на рака) софтверска платформа на клиенти од целиот свет.
 • прилив на приходи од првиот ден
  Приклучи се на високо рангираната меѓународна веб-страница на Моби Промо и моќните маркетинг кампањи, и започни да заработуваш веднаш.
 • бесплатна имплементација
  без почетна инвестиција и комплицирана ИТ-инсталација, затоа што Моби Промо е веб-базирана софтверска платформа.
 • бесплатна обука и посветен тим за поддршка
  секако дека ќе ве обучиме вас и вашиот тим за тоа како да ја користите платформата Моби Промо.
 • максимизирајте ја ефикасноста на вашиот тим
  благодарение на нашата интуитивна софтверска платформа, вашиот тим ќе има можност лесно да управува со секој тип на мобилни рекламни кампањи.